Oikeus: Trivago huijasi käyttäjiään – tarjosi sille eniten maksaneita hotelleja

Lux Matkailu · Stara.fi

Merkittävä osa hotellivarauksista tehdään nykyisin verkossa, jossa toimii useita hintavertailua tekeviä palveluja. Eräs suosituimmista on Expedian nykyisin omistama Trivago, joka lupaa mainoksissaan tarjota halvimman mahdollisen hinnan hotellimajoitukslle. Nyt Australiassa tuomioistuin on kuitenkin todennut sen toimineen toisin.

Australian liittovaltion tuomioistuimen mukaan Trivago rikkoi lakia tarjoamalla käyttäjilleen halvimpien hotellien ja varauspalvelujen sijaan niitä, joilta yritys itse sai eniten rahaa. Oikeudenkäynnin takana oli Australian kuluttaja- ja kilpailuvirasto, joka sai asiasta vinkin hotelliyrittäjältä, The Sydney Morning Herald uutisoi.

Hotelliyrittäjän mukaan Trivago esitti verkkopalvelussaan heidän hotellistaan todellista kalliimpia hintoja. Selvitysten jälkeen Trivago haastettiin oikeuteen harhaanjohtavan markkinoinnin vuoksi. Kuluttajille ei ollut esitetty todellisia halvimpia hintoja eikä tarpeeksi selvästi ilmoitettu, että Trivago saa tuloja linkittämällä asiakkaita hotellien ja varauspalvelujen sivuille. Myös yliviivattujen hintojen todenperäisyys asetettiin tuomioistuimen päätöksessä kyseenalaiseksi.