Turkulaiset ahkeria sähköpotkulautailijoita – kilometrejä jo kuusi kertaa päiväntasaajan ympäri

Matkailu · Terhi Piiroinen

Sähköpotkulautoja löytyy suurimmista suomalaiskaupungeista. Euroopan johtava sähköpotkulautojen tarjoaja Voi kokosi tilastotietoa lautojensa käytöstä Turusta viime vuodelta. Yhtiön sähköpotkulaudoilla tehtiin viime vuonna Turussa lähes puoli miljoonaa matkaa.

Turkulaiset kuuluvat maan ahkerimpiin sähköpotkulautojen käyttäjiin. Turussa on hyväkuntoiset pyörätiet, joten sähköpotkulaudat pääsevät siellä oikeuksiinsa. Ihmiset voivat kulkea lyhyemmät matkat ovelta ovelle autoilun sijaan.

Kun kaikki Turussa tehdyt matkat lasketaan yhteen, turkulaiset ovat kiertäneet Voin sähköpotkulaudoilla jo kuusi kertaa päiväntasaajan ympäri. Sähköpotkulaudat täydentävät joukkoliikennettä ja helpottavat ihmisten liikkumista paikasta toiseen. Voi on koonnut vuodenvaihteessa kaupunkioppaita skuuttien käyttäjille.

Suomalaisista kaupungeista Helsinki on saanut ensimmäisenä oman oppaansa, mutta otanta laajentuu myös Turkuun ja Tampereelle. Kaupunkioppaat kattavat kaikki Euroopan pääkaupungit, joissa Voin sähköpotkulaudat ovat käytössä, ja ne ovat vapaasti kaikkien hyödynnettävissä.

Kaikki kaupunkioppaat löytyvät täältä.