Pizzeria valmisti 100-metrisen pizzan – tarkoitus auttaa Australian maastopalojen sammutustöissä

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pizzeria Pellegrini’s Italian on noussut otsikoihin valmistettuaan jättiläismäisen pizzan. Taustalla ei ole pelkkä näyttämisen halu, vaan tavoite auttaa hätää kärsiviä.

Australian Sydneyssä sijaitseva Pellegrini’s Italian on luonut 103 metriä pitkän margherita-pizzan. Tempauksen tarkoituksena oli kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen Australian maastopaloja sammuttavia palokuntia.

CNN-uutissivuston mukaan pizza leikattiin 4 000 viipaleeseen jotka tarjoiltiin rahaa lahjoittaneelle yleisölle. Pizzan uskotaan olevan Australian suurin. Maailman suurimpaan pizzaan sillä on tosin vielä matkaa, sillä kyseinen ennätys kuuluu Kaliforniassa vuonna 2017 valmistuneelle, yli 1,900 metriä pitkälle pizzalle.