Pizzeria valmisti 100-metrisen pizzan – tarkoitus auttaa Australian maastopalojen sammutustöissä

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Pizzeria Pellegrini’s Italian on noussut otsikoihin valmistettuaan jättiläismäisen pizzan. Taustalla ei ole pelkkä näyttämisen halu, vaan tavoite auttaa hätää kärsiviä.

Australian Sydneyssä sijaitseva Pellegrini’s Italian on luonut 103 metriä pitkän margherita-pizzan. Tempauksen tarkoituksena oli kerätä rahaa hyväntekeväisyyteen Australian maastopaloja sammuttavia palokuntia.

CNN-uutissivuston mukaan pizza leikattiin 4 000 viipaleeseen jotka tarjoiltiin rahaa lahjoittaneelle yleisölle. Pizzan uskotaan olevan Australian suurin. Maailman suurimpaan pizzaan sillä on tosin vielä matkaa, sillä kyseinen ennätys kuuluu Kaliforniassa vuonna 2017 valmistuneelle, yli 1,900 metriä pitkälle pizzalle.

 

View this post on Instagram

🚩🚩 @pellegrinisitalian 🚩🚩 🍕 100m Margherita Pizza Record 🍕 . Welcome to the neighbourhood old Pel – with a 100m continuous pizza party that is 😅 over 400kgs and 4hrs of dough, sweat and cheers went into this masterpiece that's taken weeks of planning and days of practice to achieve. Not only an impressive feat of culinary endurance – but a pizza the pie also went to Rural Fire Services with gold coin donations being accepted for a slice of pizza at the end of the cook. The HUGE team effort it took from everyone – some 5hr efforts some 5minute efforts – to shuffle the cooked dough down the table was mammoth and it couldn't have been achieved without everyone involved along the way. Restaurant opens to the public tomorrow – keen to head back for some of the best pizza and pasta Sydney's south has to offer! . @petragroup_ #pellegrinis #worldrecord #recordbreaking #pizza #continuouspizza #margherita #italian #southvillage #kirrawee #theshire #new #grandopening #charity #bushfireappeal #dough #cheese #sauce #basil #planning #huge #onehundredmetres #sydneyfood #teampixel #chewcrewmedia #pasta #tastemademedoit #foodnetwork @foodbible @foodnetwork @ladbible @complex @thrillist @foodyfetish @pizza

A post shared by Sir Eats-a-lot (@issac_eatsalot) on