Lumi oli loppua laskettelukeskuksesta – sitä jouduttiin noutamaan lisää helikopterilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Lauha ja vähäluminen talvi on ollut katastrofi monille lomakohteille. Ranskan Pyreneillä sijaitsevassa Luchon-Superbagneresin laskettelukeskuksessa on otettu käyttöön kovat keinot lumen takaamiseksi.

Koska lumi ei ole pysynyt maassa laskettelukeskuksen rinteissä, on sitä jouduttu noutamaan lisää helikopterilla. Noin kaksi tuntia kestäneessä operaatiossa noin 50 tonnia lunta noudettiin korkeammalta vuorelta ja pudotettiin laskettelurinteisiin.

Lumen noutaminen helikopterilla maksaa laskettelukeskukselle The Guardian -lehden mukaan noin 5 000 – 6 000 euroa. Toimenpide on synnyttänyt kritiikkiä ranskalaisilta luonnonsuojelijoilta. Esimerkiksi ekologi Bastien Hon mukaan on nurinkurista, että hiilijalanjälkeä kasvatetaan jotta laskettelukeskukselle saataisiin lisää lunta.