Näin laihdut somen avulla – tarvitset vain oikeanlaisia seurattavia

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Sosiaalinen media on pullollaan herkullisia ruokakuvia. Nyt tuore tutkimus on osoittanut, että ystävien julkaisemat ruokakuvat vaikuttavat siihen mitä kuvien katsojatkin haluavat laittaa samana päivänä suuhunsa.

Daily Mail -sivusto kertoo tutkimuksesta, jossa huomattiin, että sosiaalisessa mediassa nähdyt ruokakuvat vaikuttavat siihen mitä ihmiset haluavat syödä. Aiemmin epäterveellisten roskaruokien syömisen huomattiin tarttuvan houkuttelevien kuvien myötä. Sama näyttäisi koskevan kuitenkin myös terveellisiä ruokia.

Terveelliset valinnat tarttuivat myös ystäviin kuvien kautta. Ihmisten huomattiin syövän enemmän kasviksia ja hedelmiä jos he ajattelivat, että heidän ystävänsä tekivät samalla tavalla. Tutkijat kehottavatkin ihmisiä miettimään millaista ruokasisältöä he haluavat puhelimessaan nähdä, koska se vaikuttaa paljolti siihen mitä heidän alkaa tekemään mieli syödä.