Mysteerikuori avattiin – sisälsi paljastuksia Satakunnan mahtisuvuista vuosisadan takaa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime päivinä on jännitetty kovasti mitä pankinjohtaja Rafael Mellinin jälkeensä jättämästä kirjekuoresta löytyy, sillä hän ilmoitti 60 vuotta sitten, että hänen kirjeensä sinetteineen saa avata vasta vuonna 2020. Tänään kirje lopulta avattiin Satakunnan museossa.

Huolellisesti suljetusta kirjekuoresta löytyi ennakkoarvioiden mukaisesti muistikirja, jonka sisällöstä ei tiedetty ennakkoon mitään. Tänään suorassa nettilähetyksessä paljastui, että kyseessä oli muistikirja, joka sisältää paljastuksia aikakautensa mahtisukujen tekemisistä vuosisadan takaa.

Vuonna 1965 menehtyneen pankinjohtajan kirjeen avannut ja muistikirjaan ensimmäisenä tutustunut Pori-Seuran Sirkka-Liisa Hakala luki muistikirjasta muutamia otteita, joissa oli tietoja ainakin mahtisukujen raha-asioista vuodesta 1892 alkaen. Pian kuoren avaamisen jälkeen oli selvää, että muistikirja pitäisi purkaa nykykielelle ja julkaista.