Harvey Weinsteinin puolustus anoo vain viiden vuoden vankeutta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tuottaja Harvey Weinstein tuomittiin taannoin oikeudessa raiskaukseta ja seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Häntä saattaa odottaa teoista yhteensä 29 vuoden vankeustuomio.

Weinsteinin puolustusasianajajat ovat pyytäneet tuomaria langettamaan Hollywood-tuottajalle huomattavasti pienemmän viiden vuoden vankeustuomion. Puolustustiimin mukaan Weinsteinin elämä meni pilalle jo vuonna 2017 julkaistun ja taannoiseen tuomioon lopulta johtaneen New Yorker -lehden arttikelin myötä.

Puolustustiimi on TMZ-sivuston mukaan myös vedonnut Weinsteinin tekemään hyväntekeväisyystyöhön ja siihen, ettei hänellä oli aikaisempia tuomiota. Tuomion pituuden on määrä selvitä keskiviikkona 11. maaliskuuta järjestettävässä oikeuskäsittelyssä.