Jounin Kaupassa nerokas koronasuoja kassahenkilöstölle

Viihdeuutiset · Stara.fi

Miljoonien suomalaisten liikkumista on parhaillaan rajoitettu poikkeustilalla koronaviruksen epidemian vuoksi. Monissa ammateissa henkilöstön täytyy kuitenkin edelleen mennä töihin, jotta yhteiskunnalle välttämättömät toiminnut pysyvät käytössä. Tällaisia ovat esimerkiksi kaupat, joista kansalaiset saavat ostettua ruokaa koteihinsa.

Kauppojen henkilökunta on vakavassa vaarassa, koska suuresta joukosta asiakkaita on merkittävä riski saada koronavirus esimerkiksi kassalla työskennellessä. Nyt Äkäslompolossa sijaitseva Jounin Kauppa on keksinyt ongelmaan nerokkaan ratkaisun. Kauppias Sampo Kaulanen julkaisi sosiaalisessa mediassa videon, jossa keksintöä jo toteutetaan kassalla.

https://www.instagram.com/p/B9_wF22gOmG/

Kyseessä on korkea pleksimuovinen suoja, joka estää kassalla asioivien ihmisten yskimisessä syntyvien pisaroiden lentämisen suoraan kassahenkilön päälle. Tämä suojapleksi yhdistettynä kumihanskoihin on kanssalla työskeneteleville tehokas suoja koronavirusta vastaan. Kauppias Kaulanen totesi päivityksensä yhteydessä, että tekeillä on ”räkäsuojat” kassoille.

Aiemmin tällä viikolla Mouhijärvellä sijaitseva Häijään Säästömarket päätti marssittaa jokaisen kauppaan tulevan asiakkaan käsienpesun kautta ennen ostoksille tulemista. Nyt ja tulevina viikkoina kaupoissa tarvitaan myös lisää tämänkaltaisia tehokkaita suojakeinoja, sillä esimerkiksi pelkkä käsidesi ei riitä puhdistamaan käsissä mahdollisesti olevia koronaviuksia. Tehokkain suoja on perusteellinen käsienpesu saippualla ja vedellä.