Näin pidät korona-ahdistuksen kurissa – 6 keinoa helpottavat oloasi

Lifestyle Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lähes jokainen tuntee joskus olonsa stressaantuneeksi. Yleensä ahdistuksen ja stressin aiheuttama epämukava olo on ohimenevä, mutta vaikean tilanteen jatkuessa se voi kuitenkin pitkittyä ja saada mielen apeaksi.

Ahdistuneisuus ja stressi ovat osa elämää ja tunneskaalaa, jota ihmiset tuntevat hetkinä, jolloin he ovat paineen alla. Mikäli ahdistunut olo muuttuu kuitenkin peloksi, paniikiksi ja avuttomuuden tunteeksi, sille kannattaa tehdä tietoisesti jotakin.

Mielenterveyttä hoitavat ammattilaiset antoivat Good Housekeeping -sivustolle parhaat neuvonsa, jotka voivat auttaa ihmisiä helpottamaan ahdistustaan.

1. Hyväksy ahdistusMitä enemmän yrität kieltää negatiiviset tunteet, sitä kovemmin ne alkavat ottamaan sinusta otetta. Ahdistus auttaa ihmisiä pysymään turvassa ja valmistautumaan tulevia tilanteita varten. Tunnetta ei pysty täysin sivuuttamaan, koska se on osa kehon omaa puolustusmekanismia.

2. Etsi positiivisia näkökulmiaÄlä mieti pelkkiä negatiivisia puolia vaan pyri näkemään asiat valoisammin.

3. Sammuta informaatiotulvaMikäli negatiiviset uutiset saavat ahdistumaan, sammuta hetkeksi televisio ja ole lukematta uutisia.

4. Pysy aktiivisenaKeksi itsellesi mielekästä tekemistä. Liiku ja käy haukkaamassa raitista ilmaa.

5. Syö terveellisesti ja nuku riittävästiTerveellinen ruokavalio auttaa mielialaa pysymään päivän mittaan tasaisempana ja parempana. Hyvät yöunet auttavat sekä mieltä että kehoa palautumaan ja latautumaan uuteen päivään.

6. Älä jää yksinOle aktiivisesti yhteydessä perheeseesi ja ystäviisi.