Hautajaisväki rikkoi karanteenia – poliisi pidättti myös 100-vuotiaan

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Yhdysvalloissa on kielletty useimmissa osavaltioissa kaikki kokoontumiset koronaviruspandemian vuoksi. Eräs hautajaisväki ei noudattanut kieltoa, vaan osallistui New Jerseyssä järjestettyyn muistotilaisuuteen. Surijoita oli yhteensä 60–70 henkilöä.

Poliisi pyysi hautajaisväkeä hienovaraisesti hajaantumaan, koska osallistujat rikkoivat poikkeusajan sääntöjä. Osa vieraista alkoi niskuroimaan ja väittämään vastaan poliisille, The Smoking Gun uutisoi.

Yksi poliisin toimia vastustaneista oli satavuotias Nossom Strulovic. Hänet ja 14 muuta miestä pidätettiin. New Jerseyssä on kielletty yli 12 henkilön kokoontumiset. Äskettäin Lakewoodin alueella pidätettiin 99-vuotias mies, koska hän osallistui sukulaisineen kihlajaisjuhlaan. Alueen ortodoksijuutalaiset ovat järjestäneet juhlia kielloista huolimatta ja alueella on nyt enemmän koronavirustartuntoja.