Huijarit yrittäneet vanhusten asuntoihin Pohjois-Savossa – verukkeena koronatarkastukset

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Pohjois-Savossa on liikkunut viime viikolla kaksi miestä, jotka ovat pyrkineet erilaisin verukkein erityisesti iäkkäiden ihmisten asuntoihin. Miehet ovat vedonneet muun muassa koronaviruspandemiaan.

Poliisin mukaan miehet ovat kertoneet olevansa määrättyjä tarkastamaan, missä kunnossa vanhukset ovat ja saavatko he riittävästi apua koronaviruksen aikakaudella. Miehet ovat pyrkineet asuntoihin sisälle ja poliisilla on syytä olettaa, että tavoitteena on ollut anastaa asukkaiden omaisuutta.

Yhdessä tapauksessa miesten epäillään anastaneen vähäisen määrän omaisuutta ja asiasta on kirjattu rikosilmoitus. Poliisi kehottaa suhtautumaan varauksella tuntemattomiin henkilöihin, jotka pyrkivät asuntoon sisälle.