Hiphop-tähti Ty kuoli koronavirukseen 47-vuotiaana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Arvostettu brittiläinen hiphop-artisti Ty, oikealta nimeltään Ben Chikioke, on kuollut. Artisti oli koronaviruksen komplikaatioihin menehtyessään 47-vuotias.

Tyn paljastettiin kuolleen keuhkokuumeeseen, jonka hän sai toipuessaan koronaviruksesta. BBC:n mukaan artisti vaivutettiin huhtikuussa keinotekoiseen koomaan, ja hänen tilansa uutisoitiin välillä jo kohentuneen. Torstaina artistin edustajat joutuivat kuitenkin paljastamaan faneille suru-uutisia.

Ty nautti arvostusksesta Iso-Britannian hiphop-kentällä ja teki yhteistyötä muun muassa De La Soulin kanssa. Hän oli vuonna 2004 ehdolla Mercury Prize -palkinnon saajaksi Upwards-albuminsa ansiosta. Ty esiintyi Suomessa vuonna 2004 Flow-festivaaleilla, jotka järjestettiin tuolloin ensmmäistä kertaa.