Matkustaja pahoinpiteli kuskin ja vei taksin avaimet Joensuussa – poliisi löysi ryöstäjän

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Nuori mieshenkilö ryösti taksin avaimet ja pahoinpiteli kuljettajaa Joensuun Noljakassa tiistai-iltana. Epäilty oli noussut taksin kyytiin Joensuun keskustasta. Mies oli vaatinut kyytiä Noljakan kaupunginosaan ja uhkaillut taksinkuljettajaa matkan aikana.

Epäilty oli ajon aikana väännellyt taksiauton rattia ja painanut auton kaasupoljinta kädellään. Taksinkuljettaja oli pysähtynyt asiakkaan käskystä Erkinpellontien ja Väinöläntien risteykseen. Mies oli anastanut taksiauton avaimet ja pahoinpidellyt taksinkuljettajaa nyrkein lyömällä pysähtymisen jälkeen.

Mies oli poistunut taksista maksamatta ja juossut Erkinpellontie 13 talon taakse. Poliisi suoritti alueella lähietsintää tekijän löytämiseksi. Silminnäkijän havaintojen perusteella tuntomerkkeihin sopiva mieshenkilö oli mennyt yhteen yksityisasuntoon.

Poliisi otti asunnosta kiinni noin 25-vuotiaan joensuulaismiehen epäiltynä ryöstöön. Hän on tällä hetkellä pidätettynä. Miestä epäillään ryöstön lisäksi rattijuopumuksesta, koska hän on tarttunut taksiauton hallintalaitteisiin ja hänen epäillään olleen huumausaineiden vaikutuksen alaisena. Poliisi jatkaa ryöstö-rikoksen esitutkintaa. Havainnot tapahtuneesta voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisilaitoksen päivystysnumeroon puhelinnumeroon: 0295 415 455 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.