113-vuotias selvisi koronaviruksesta – maailman vanhin viruksesta parantunut

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vaikka vanhukset kuuluvat koronaviruksen riskiryhmään, ei siihen sairastuminen tiedä aina kuolemaa iäkkäimmillekään ihmisille. Nyt taudista on selvinnyt Espanjan tiettävästi vanhin ihminen.

113-vuotiaalla Maria Branyasilla diagnosoitiin huhtikuussa covid-19 -tauti. Nyt testit ovat kuitenkin osoittaneet naisen parantuneen taudista vietettyään karanteenia hoitokodissa Espanjan Olotissa. Branyas sairasti taudin käytännössä oireetta, vaikka kärsikin samalla virtsatulehduksesta.

Vanhuksen tyttären mukaan parantunut Branyas on jälleen oma itsensä ja kiitollinen vanhainkodin hoitohenkilökunnalle. Maria Branyas syntyi vuonna 1907 ja muutti kahdeksaa vuotta myöhemmin perheineen Espanjaan, menettäen matkan aikana isänsä tuberkuloosille. Nainen on New York Post -lehden mukaan selvinnyt koronan lisäksi muun muassa espanjantautipandemiasta ja Espanjan sisällissodasta.