Solmuvärjätyt vaatteet kesän kuumin trendi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Solmuvärjätyt vaatteet alkoivat tulla muotiin jo viime kesänä, mutta vasta tämän kesän puolella ne ovat todella alkaneet näkyä niin katukuvassa kuin sosiaalisessa mediassakin. Etenkin viime viikkojen aikana solmuvärjättyjä paitoja, housuja ja oloasusettejä on alkanut näkymään tunnettujen julkkisten päällä.

View this post on Instagram

@drewhouse @c.syresmith

A post shared by Hailey Baldwin Bieber (@haileybieber) on

Muun muassa Jessica Simpsonin, Emily Ratajkowskin, Khloe Kardashianin ja Hailey Bieberin yllä on nähty viime aikoina batiikkivaatteita. Solmuvärjäystekniikoista suosituimmalta näyttää tuntuvan spiraalikuvio, joka tehdään usempaa eri väriä käyttäen.

View this post on Instagram

went on a road trip pt. 2 🤍

A post shared by Hailey Baldwin Bieber (@haileybieber) on

Batiikki on värjäystekniikka, jolla värjätään puuvillaa ja silkkiä. Kuviot tehdään rypyttämällä vaatteita esimerkiksi kumilenkkien, narujen ja pyykkipoikien avulla. Solmuvärjäys on hauskaa ja melko helppoa puuhaa, mutta useimmat tähdet näyttävät kuitenkin luottaneen suurten muotitalojen valikoimiin ja ostaneen vaatteensa valmiiksi värjättyinä.

View this post on Instagram

5:30am bunny prep 🐰

A post shared by Jessica Simpson (@jessicasimpson) on