Apina varasti turistin vesipullon – pakeni puuhun juomaan

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monissa Aasian maissa apinat ovat turisteille hauska näky. Niitä on kuitenkin syytä myös hieman varoa, koska apinoista on vuosien saatossa tullut melko ovelia varkaita. Usein ne päätyvätkin saamaan saaliikseen ruokaa, tavaroita ja asusteita ihmisiltä.

Nyt YouTube-videolla nähdään tilanne, jossa apina on Thaimaassa varastanut ihmiseltä juomapullon. Sen jälkeen apina on kiivennyt puuhun istumaan ja juomaan vettä. Videolla nähdään miten helposti apina saa pullon auki ja osaa juoda siitä myös.

Aiemmin uutisoimme siitä miten osa turistirysissä elävistä apinoista on oppinut käymään jopa kauppaa ihmisten kanssa. Tutkijat huomasivat, että apinat ensin varastivat ihmisiltä aurinkolaseja ja kameroita, ja yrittivät sen jälkeen palauttaa niitä ruokaa vastaan.