Linkin Park kielsi Trumpia käyttämästä musiikkiaan – kampanjavideo poistettiin Twitteristä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Linkin Park on viimeisin yhtye, jonka musiikkia Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on käyttänyt ilman lupaa. Yhtye nosti tapauksen johdosta vastatoimet, jotka johtivat Trumpin kampanjavideon poistamiseen.

Twitteriin lauantaina jaettu video koostui Trumpin puheista ja kampanjatilaisuuksissa kuvatuista osioista, joiden taustalla soi Linkin Parkin In the End -kappaleesta tehty cover-versio. Yhtye lähestyi preisdentin kampanjaa lopettamismääräyksellä ja ilmoitti Twitterissä, ettei Linkin Park kannata Trumpia. Presidentin kampanjavideo on sittemmin poistettu Twitteristä tekijänoikeuden omistajan tekemän valituksen vuoksi.

Linkin Park on vain yksi lukuisista yhtyeistä ja artisteista, jotka ovat kieltäneet Trumpin kampanjaa käyttämästä musiikkiaan mainosvideoissaan. Aikaisemmin Trumpin videoissa ja tilaisuuksissa on käytetty luvatta muun muassa Neil Youngin, The Rolling Stonesin, Ozzy Osbournen ja Rihannan musiikkia.