Aloita aamujooga heti huomenna – 15 minuuttia riittää

Fitness Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Joogaaminen ja meditointi ovat hyviä tapoja rauhoittaa mieltä ja kehoa ja valmistautua uuteen päivään. Nyt huippumalli Doutzen Kroes esittelee oman joogaohjaajansa kanssa miten jo 15 minuutin sessio auttaa parantamaan omaa hyvinvointia ja aloittamaan päivän hyvin.

Joogaohjaaja Eddie Sternin mukaan 15 minuutin aamurutiini riittää vallan mainiosti. Vartissa ehtii tekemään hyvän kymmenen minuutin joogan, minkä lisäksi viisi minuuttia käytetään meditointiin. Sternin mukaan tärkeintä on, että ihminen aloittaa uuden rutiinin ja löytää edes tämän pienen hetken päivästä, jolloin voi keskittyä vain omaan itseensä.

Eddie Sternin mukaan uuden tavan muodostamiseen menee noin viisi viikkoa, jonka aikana sama harjoitus tulisi tehdä noin kuutena päivänä viikosta. Vasta viiden viikon jälkeen uudesta tavasta muodostuu tärkeä rutiini, joka tuntuu automaattisesti kuuluvan jokaisen päivän aloitukseen.

Joogaohjaaja muistuttaa, että joogaamisen tärkein anti on läsnäolo ja suorittamiseen keskittyminen eikä se, että liikkeet menisivät täydellisesti. Doutzen Kroesin julkaisemalla videolla mies ohjaa hyvän ja lyhyen joogaharjoituksen, jonka malli voi sisällyttää oman aamurutiiniinsa.