Poliisit savustivat Pop Smokea ennen hänen kuolemaansa – yritettiin saada jengiläisiä vastaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suosionsa alkuvaiheesta nauttinut räppäri Pop Smoke ammuttiin tämän vuoden helmikuussa Hollywood Hills -alueen vuokra-asunnossa Los Angelesissa. Parikymppisellä miehellä oli tiiviit kytkökset New Yorkin alamaailmaan.

Brooklynista kotoisin oleva Pop Smoke, eli Bashar Barakah Jackson oli pidätetty aiemmin jengien välienselvittelyiden yhteydessä. Tällöin New Yorkin poliisivoimat yrittivät saada miestä puhumaan muun muassa Brooklynin 823 Crips -jengiä vastaan. Hän ei kuitenkaan suostunut yhteistyöhön.

Hänelle annettiin tästä hyvästä syytteet liittovaltion rikokset ja Pop Smoke joutui maksamaan 250.000 dollarin takuusumman vankilasta vapautuakseen. Hän muutti salaa Los Angelesiin vuokrattuaan sieltä luksusasunnon. Ryöstäjät saivat asunnosta vihiä miehen sosiaalisen median avulla, New York Post uutisoi.

Pop Smoke kuoli ryöstöksi epäillyssä tapauksessa neljän ihmisen tunkeuduttua hänen Los Angelesissa sijaitsevaan kotiinsa. New Yorkista kotoisin ollut räppäri oli ehtinyt nousta hiphopin kuumien tulokkaiden pariin lyhyessä ajassa. Pop Smoken ensimmäiseksi ja viimeiseksi jäänyt varsinainen studioalbumi, 50 Centin tuottama Shoot for the Stars, Aim for the Moon julkaistiin postuumisti heinäkuun alussa.