Fanit haluavat Game of Thrones -kirjailijan vankilaan – petti lupauksen uudesta kirjasta

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Game of Thrones -sarjan pohjana toimivista romaaneista tunnettu George R.R. Martin on joutunut ongelmiin viime vuonna tekemänsä lupauksen vuoksi. Hän lupasi viimeistellä suositun kirjasarjansa tuoreen osan 29. heinäkuuta mennessä vangituksi joutumisen uhalla.

– Mikäli The Winds of Winter ei ole kädessäni saapuessani Uuden-Seelannin Worldcon-tapahtumaan, saatte muodollisen kirjallisen luvan vangita minut pieneen mökkiin Whakaarisaarelle rikkijärven yläpuolelle kunnes se on valmis, Martin kirjoitti blogissaan 21. toukokuuta 2019.

George R.R. Martinin fanit ovatkin leikkimielisesti vaatineet sosiaalisessa mediassa kirjailijan vangitsemista, sillä Worldcon olisi ollut määrä järjestää 29. heinäkuuta. Kirjailijan lupauksessa on tosin yksi porsaanreikä, minkä ansiosta hän ei teknisesti rikkonut lupaustaan. Worldcon nimittäin järjestetään koronakriisin vuoksi tänä vuonna vain virtuaalisesti, eikä Martin näin ollen ole pystynyt edes saapumaan tapahtumaan fyysisesti.