Helsinki hemmottelee polkupyöräilijöitä – 130 kilometriä polkupyöräbaanoja

Matkailu · Terhi Piiroinen

Helsingistä pääsee tulevaisuudessa Sipooseen asti polkupyörällä. Alueelle rakennettava Itäbaana toimii polkupyöräilijöiden omana kaistana Kaisaniemestä Itä-Helsingin kautta kaupungin laidalle asti. Hanke tukee etenkin turvallisempaa työmatkapyöräilyä.

Polkupyöräily on ekologinen ja nopea tapa kulkea kaupunkikeskittymissä. Polkupyöräkaistoja pyritään lisäämään ympäri Suomea, jotta kaikilla olisi turvallisempaa kulkea vilkkaan liikenteen seassa. Polkupyöräily jalankulkijoiden tai autojen seassa on vaarallista kaikille osapuolille.

Helsingin suunnitelmissa on rakentaa koko kaupungin kattava laadukkaiden pyöräteiden – baanojen – verkko. Baanat yhdistävät suurimmat asuinalueet keskustaan ja muihin työpaikkakeskittymiin. Ne mahdollistavat nopean, suoran ja tasavauhtisen pyöräliikenteen. Baanaverkko koostuu sekä uusista osuuksista että parannettavista nykyisistä pyöräteistä. Suunniteltu baanaverkko on kokonaisuudessaan 130 kilometrin pituinen.