Big Brotherissa tiukat koronarajoitukset – asukkaat ovat jo karanteenissa hotellissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suosittu realityohjelma Big Brother alkaa ensi sunnuntaina Nelosella ja Ruudussa tarkoin hygieniatoimenpitein. Tuotanto on varautunut monin tavoin koronaviruksen leviämisen estämiseksi BB-talon kilpailijoihin ja tuotantotiimiin. Ohjelmassa 16 asukasta astelee 12 viikoksi kauppakeskus Redin katolla sijaitsevaan Big Brother -taloon.

Talossa ollaan eristyksissä ulkomaailmalta, mutta tänä vuonna isossa roolissa on eristäytyminen myös viruksen ulottumattomiin. Koronavirus ja sen ehkäiseminen ovatkin nousseet suureen fokukseen tuotannossa, jossa viruksen kanssa ei voida ottaa riskejä. Ykkösprioriteetti on varmistaa, että asukkaat ja tuotantoryhmä pysyvät turvassa ja terveinä koko syksyn ajan, jolloin voidaan parhaiten varmistaa ohjelman jatkuminen ja onnistuminen.

Ennen kauden alkamista jokainen asukas testataan koronan varalta kahteen kertaan ennen taloon menoa. Ensimmäinen testi heille on tehty noin kaksi viikkoa sitten ja toinen eilen torstaina. Ensimmäiset tulokset olivat negativisia. Sunnuntaista lähtien asukkaat ovat olleet valvotussa täyskaranteenissa hotellissa, jossa he poistuvat huoneistaan ainoastaan tuotannon edustajan saattamana, jolloin molemmilla on yllään kasvomaski ja/tai suojavisiiri ja hansikkaat. Asukkaat eivät tapaa ketään muita ihmisiä tai hotellihenkilökuntaa koko viikon aikana.

Asukkaille toimitetaan ruoka kolmesti päivässä huoneen oven taakse kuvutetulla tarjottimella. Välipalat ja välipalat toimitetaan heille kahden päivän välein. Karanteenin ajan asukkailla saa olla omat puhelimet ja tietokoneet käytössään. Ensi sunnuntaina kauden alkaessa jokainen asukas saapuu talolle omalla perusteellisesti puhdistetulla limusiinikyydillä, jossa he istuvat kaukana hengityssuojaa käyttävästä kuljettajasta. Lisäksi asukkaat eivät tällä kertaa saavu suorassa lähetyksessä ensin studioon, vaan he kulkevat yksitellen suoraan taloon.

Kaikki BB-talon pinnat desinfioidaan täydellisesti huomenna lauantaina, jonka jälkeen talo sinetöidään ja kukaan ei mene sisään enää ennen sunnuntai-iltaa ja asukkaiden saapumista. Kaikki talon ja tuotannon tilojen pinnat, kuten pöydät, tasot, ovenkahvat, kädensijat ja wc-tilat on käsitelty Nanoksi-valokatalyysipinnoitteella, joka on itsedesinfioituva kotimainen pinnoitusratkaisu. Pinnoitteen lisäksi talossa ja tuotannon tiloissa on bakteereja ja viruksia tuhoavia ilmanpuhdistuslaitteita.

Kaikki BB-tuotannon työntekijät käsikirjoittajista sometoimittajiin noudattavat tarkkoja turvallisuus- ja hygieniaohjeita koko syksyn ajan. Osa työstä ja palavereista tehdään etänä ja tuotannon työpisteet desinfioidaan jokaisen vuoron päätteeksi. Tarkkaa hygieniaa ja turvavälejä noudetaan kaikkialla tuotannon tiloissa, minkä lisäksi työntekijät jäävät kotiin matalalla kynnyksellä esimerkiksi silloin, jos samassa taloudessa asuva perheenjäsen saa oireita. Ohjaamossa, jossa turvavälejä ei voida täysin noudattaa, on asennettu suojapleksejä työpisteiden välille ja käytetään kaikkina aikoina kasvomaskeja.