Valtava krokotiili siirrettiin turistialueelta Australiassa – pituus 4,5 metriä ja paino 350 kiloa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Australiassa on otettu kiinni valtavan kokoinen suistokrokotiili, mikä liikkui turistien suosimalla Flora River Nature Parkin alueella. Suurikokoinen matelija pääsi elelemään krokotiilifarmille. Sitä käytetään esimerkiksi lajin jalostamiseen.

CNN uutisoi, että Australian Pohjoisterritoriossa liikkunut ja ihmisiä säikytellyt suurikokoinen suistokrokotiili on 4,4 metriä pitkä ja sillä on painoa hurjat 350 kiloa. Kyseessä maailman suurin matelijalaji, eikä krokotiili ollut vielä saavuttanut täyttä mittaansa. Urokset voivat olla peräti seitsemän metriä pitkiä ja painaa tonnin.

Vaikka kyseisen suistokrokotiilin suosimalla alueella ei ole tällä hetkellä matkustajia koronavirusrajoitusten vuoksi, voivat alueen asukkaat huokaista helpotuksesta jätin siirryttyä uuteen paikkaan elelemään. Kyseinen yksilö on kaikista suurin alueella tavattu suistokrokotiili. Australiassa siirretään häiriötä aiheuttaneet yksilöt krokotiilifarmeille tai lopetetaan.