Suomalaiset muoti- ja urheilukaupat vaikeuksissa – haluavat päättää aukioloajoistaan itse

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Muoti- ja urheilukauppa -yhdistys kertoo erikoisliikkeiden kärsineen suuresti koronaviruspandemiasta. Verkkomyynnin kasvaessa ihmiset liikkuvat harvemmin kauppakeskuksissa. Tämä tarkoittaa turhia aukiolotunteja liikkeille.

Kaupat haluaisivat palvella asiakkaitaan silloin, kun he ovat oikeasti liikkeellä. Valitettavasti kauppakeskusten aukioloajat usein sanelevat sen, miten erikoisliikkeet voivat pitää oviaan auki. Ihmisten kannattaa suosia paikallisia yrityksiä ja liikkeitä enemmän, sillä se on ainoa keino pelastaa kovasti pakkaselle jääneiden muotiliikkeiden myyntiluvut.

– Aukiolorajoitusten purkamisen piti vapauttaa kaupat pitämään oviaan auki silloin, kun asiakkaat haluavat ostoksia tehdä. Niin ei ole kuitenkaan käynyt. Kauppakeskuksissa toimivat yritykset ovat käytännössä sidottuja vuokrasopimusten kautta kauppakeskuksen määräämiin aukioloaikoihin – oli asiakkaita tai ei, yhdistyksestä harmitellaan.