Metsäjätti-elokuva valittu Golden Globe -ehdokkaaksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Metsäjätti-elokuva on asetettu ehdolle Golden Globe -palkintoon useissa kategorioissa. Kilpailun raadin näytös järjestetään maanantaina Hollywoodista käsin eri puolille maailmaa. Elokuva on asetettu ehdolle seuraavissa palkintoluokissa: paras ulkomainen elokuva, paras ohjaaja, paras käsikirjoitus, paras miespääosa, paras naispääosa, paras miessivuosa, paras naissivuosa sekä paras elokuvamusiikki.

Metsäjätti on saanut hyvin katsojia toisena viikonloppunaan ja sen katsojamäärä on eiliseen sunnuntaihin mennessä kaikkiaan 29 509. Ville Jankerin ohjaama elokuva oli katsotuin kotimainen elokuva sekä ensimmäisenä että toisena teatteriviikonloppunaan. Ensi-iltaan Metsäjätti tuli 11. syyskuuta. Stara tapasi elokuvan tähtiä ja tekijöitä taannoin Tampereella. Katso haastattelu tästä alta.

Metsäjätti-elokuva perustuu Miika Nousiaisen samannimiseen kirjaan ja kertoo tarinan Törmälän kunnan ihmisistä tehtaan saneerauksen varjossa. Elokuvan pääroolit näyttelevät Jussi Vatanen, Hannes Suominen, Anu Sinisalo sekä Sara Soulié. Muissa merkittävissä rooleissa nähdään muun muassa Tommi Korpela, Iikka Forss ja Anna-Riikka Rajanen.