Patsas pelasti metrojunan tuholta – hämmästyttävä näky onnettomuuspaikalta

Ohhoh! · Tim Isokivi

Hollannin Rotterdamissa todistettiin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä onnettomuutta, joka olisi voinut päättyä erittäin huonosti. Raiteilta suituneen metrojunan syöksy kohti mahdollista tuhoa kuitenkin päättyi yllättävällä tavalla.

Metrojuna oli suistunut ilmaraiteilta De Akkersin asemalla ja kiitänyt turva-aidan läpi. Junan matka kuitenkin pysähtyi sen laskeuduttua suurikokoisen, valasta esittävän veistoksen pyrstön päälle. Ilman patsasta vaunu olisi pudonnut kymmenen metrin matkan alapuolella olevaan veteen.

Kenenkään ei tiedetä loukkaantuneen onnettomuudessa. Metrojunan kuljettaja onnistui pääsemään vaunusta omin avuin ulos. Onnettomuuden syyt ovat edellee nepäselvät, mutta Euronews-sivuston mukaan kuljettaja on sittemmin pidätetty poliisin kuulusteltavaksi.