Harkitsetko vegaanista ruokavaliota? Näitä tuotteita kuivakaapista tulee löytyä

Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Veganismi on useammille ihmisille enemmän kuin pelkkä ruokavalio. Se on myös elämäntapa, jolla he haluavat edistää rauhaa, tietoisuutta ja myötätuntoa kaikkia maapallolla eläviä eläinlajeja kohtaan. Moni kääntyy vegaaniksi myös omista terveyssyistä tai siksi, että haluaa olla tukematta mitään eläinperäisiä tuotteita ruoasta, vaatteista ja kosmetiikasta lähtien.

Vegaanista ruokavaliota noudettaessa ei riitä, että nauttii päivittäin pelkkiä kasviksia, marjoja ja hedelmiä. Ruokavaliossa tulee olla monipuolisesti eri hivenaineita, rasvojen lähteitä ja proteiinia. Nyt Goodful-kanavan julkaisemalla YouTube-videolla nähdään millaisia tuotteita kuivakaapista tulisi löytyä terveellisen ja monipuolisen vegaanisen ruokavalion ylläpitämiseksi.

Kaapista olisi hyvä löytyä pastaa, kaurahiutaleita, riisiä ja linssejä. Näiden avulla monien arkiaterioiden pohja syntyy ja ne lisäävät myös aterioiden täyttävyyttä. Linsseissä on myös hyvä määrä proteiinia, minkä vuoksi niiden syömisen opetteleminen kannattaa aloittaa hyvissä ajoin.

Kuivakaapissa kannattaa pitää myös käsien ulottuvilla erilaisia papuja, kookosmaitoa, tomaattisäilykkeitä ja jakkihedelmää. Pähkinät ja siemenet ovat loistava hyvien rasvojen lähde, minkä lisäksi niitä voi käyttää naposteluun ja useiden aterioiden päälle. Kasviperäiset öljyt, etikat, salaatinkastikkeet ja maustekastikkeet kannattaa myös muistaa, koska niillä saa lisättyä makua moniin aterioihin helposti.