THL vahvisti: Suomalaiset saavat koronavirusrokotteen ilmaiseksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ylilääkäri Hanna Nohynek on vahvistanut tiedotustilaisuudessa, että uusi koronavirusrokote otetaan osaksi kansallista rokotusohjelmaa. Tämä tarkoittaa sitä, että rokotteen ottaminen on ilmaista kaikille suomalaisille.

THL ja sosiaali- ja terveysministeriön järjesti tänään koronatilannekatsauksen, jonka mukaan koronarokotukset aloitetaan heti, kun rokotteen kehitystyö saadaan lopulliseen pisteeseen ja ne ovat saaneet myyntiluvat. Rokotusten antaminen priorisoidaan ja aluksi sen saa ainoastaan 1-10 prosenttia tarvitsevista.

Rokotteita hankitaan lisää vielä kaksi kertaa sen jälkeen. Toisessa rokotusvaiheessa Suomeen saadaan 11–20 prosenttia tarpeesta ja kolmannessa vaiheessa enintään 50 prosenttia tarpeesta. Siksi koronaviruksen turvatoimista ei ole järkevää luopua, vaikka rokotteet tulevatkin markkinoille.