Suomen Partiolaiset näyttää esimerkkiä muille – haluaa olla hiilineutraali harrastus

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Ilmastonmuutos nousi vuoden 2018 nuorisobarometrissa lasten ja nuorten suurimmaksi huolenaiheeksi. Partiota harrastavat haluavat vastata huoleen toimimalla arvojensa ja tavoitteidensa mukaisesti eli luontoa rakastamalla, ympäristöä suojelemalla sekä kasvattamalla lapsista ja nuorista aktiivisia kansallisen ja kansainvälisen yhteisön jäseniä.

Suomen Partiolaisten jäsenkokous on päättänyt, että partio pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteena on partion oman hiilijalanjäljen pienentäminen kaikilla tasoilla niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. Tämä tapahtuu järjestämällä retket, leirit, tapahtumat ja viikoittainen toiminta mahdollisimman kestävästi.

– Ilmastonmuutos on kiistatta ihmiskunnan ja koko planeetan vakavin uhka ja myös suomalaisten nuorten suurimpia huolenaiheita. Nuorilla on paljon halua tehdä ilmastotekoja ja me partiossa haluamme kantaa oman vastuumme, kertoo Mirva Matikka, joka vastaa Suomen Partiolaisten hallituksessa yhteiskuntasuhteista ja toimii Kestävä kehitys partiossa -ryhmän puheenjohtajana.