Suomessa todettiin yhden päivän aikana 351 uutta koronavirustartuntaa – kokonaismäärä kasvanut edellisviikoista

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Suomen koronavirustartuntojen määrä on kasvanut. Maassa on todettu vuorokaudessa 351 uutta varmennettua tartuntaa. THL:n mukaan tartuntoja todetaan tällä hetkellä niin paljon, että epidemiatilanne voi heikentyä nopeasti koko maassa.

Viimeisen kahden viikon seurantajakson yhteenlaskettu tapausmäärä oli 2.946 uutta tapausta, kun sitä edeltävän kahden viikon jaksolla se oli vain 2.690. Uusien tapausten ilmaantuvuus oli noin 53 tapausta 100.000 asukasta kohden, kun se sitä edeltävällä kahden viikon jaksolla oli 49.

Suurin osa tartunnoista on edelleen peräisin kotimaasta. Ulkomailla saatujen tartuntojen osuus oli noin kuusi prosenttia kaikista uusista tartunnoista. Kaikkiaan Suomessa on tänä vuonna todettu 20.286 koronatartuntaa.