Kanadan armeija teki jääkarhusta kunniaylikorpraalin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Jääkarhulle on Kanadassa myönnetty sotilasarvo, jollaisia tyypillisesti saavat vain ihmiset. Toronton eläintarhassa asuva eläin nimettiin maan asevoimien toimesta kunniaylikorpraaliksi.

Juno-niminen jääkarhu sai kunniatittelin Kanadan armeijan prikaattikenraali Conrad Mialkowskin toimesta. Jääkarhu on myös nimetty Kanadan armeijan maskotiksi. Se syntyi 11. marraskuuta, Remembrance Day -nimellä tunnettuna ensimmäisen maailmansodan muistopäivänä.

– Meille on suuri kunnia, että Juno ylennettiin ylikorpraaliksi. Samalla jääkarhu tulee jatkamaan virkaansa erinomaisena villinä elävien lajikumppaniensa edustajana. Junolla ja muilla eläintarhassa asuvilla jääkarhuilla on tärkeä tehtävä, sillä ne opettavat vieraitamme ilmastonmuutoksen ja merijään sulamisen suorista vaikutuksista luonnossa eläviin jääkarhuihin, Toronto Zoon toimitusjohtaja Dolf Dejong kuvaili lehdistötiedotteessa.