Darth Vader -näyttelijä David Prowse kuoli 85-vuotiaana

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Parhaiten alkuperäisen Star Wars -trilogian Darth Vaderin esittäjänä tunnettu brittiläinen kehonrakentaja David Prowse on kuollut. Tähti oli menehtyessään 85-vuotias. Uutisen David Prowsen kuolemasta kertoi hänen agenttinsa.

Tähden paljastettiin menehtyneen lyhytaikaisen sairauksen seurauksena. Hän oli ennen kuolemaansa sairastanut eturauhassyöpää, johon hän sai CNN-uutissivuston mukaan hoitoa vuonna 2018.

– Vaikka Dave tunnettiin hirviöiden näyttelijänä, oli hän minulle kaikille hänet tunteneille sankari, Prowsen entinen agentti Thomas Bowinton kuvaili tiedotteessa.

Lähes kaksimetrinen David Prowse esitti Darth Vaderia alkuperäisissä Star Wars -elokuvissa James Earl Jonesin toimiessa hahmon ääninäyttelijänä. Fyysisen olemuksensa vuoksi hänet nähtiin myös lukuisissa muissa scifi-, fantasia- ja kauhurooleissa elokuvissa ja sarjoissa, kuten Kellopeliappelsiini, Doctor Who, Frankenstein ja vampyyrin kosto sekä Avaruusasema Alpha. Arnold Schwarzeneggerin ystävänäkin tunnettu tähti kruunattiin myös useita kertoja kehonrakentamisen Iso-Britannian mestariksi 1960-luvulla.