Playstation 5 -konsoleita varastettu jo liikkuvista autoista – tekotapa kuin elokuvista

Digi Ohhoh! · Tim Isokivi

Playstation 5 -konsoleiden kysyntä on ollut tarjotaa suurempaa, mikä on saanut myös varkaat ja huijarit liikkeelle. Nyt rikollisten on paljastettu varastaneen laitteita jopa niitä toimittaneista liikkuvista kuorma-autoista. Tekotapa on kuin suoraan Fast and Furious -tyylisistä toimintaelokuvista.

Varkauksissa liikkuva kuorma-auto ympäröidään useiden muiden autojen toimesta. Yksi ihminen kiipeää köyttä pitkin kuorma-auton kyytiin, murtautuu sisään ja varastaa sen kuljettamia esineitä. Rikokset kohdistuvat liikkuviin kuorma-autoihin, sillä turvatoimet ovat huomattavasti korkeammat toimitusketjun muissa osissa.

The Times -lehden mukaan niin kutsuttuja Iso-Britanniassa on tehty tämän vuoden aikana jopa kymmeniä niin kutsuttuja rollover-rikoksia. Niiden määrä on lisääntynyt viime viikkoina kauppojen tavarantoimitusten lisääntyessä joulun alla. Playstation 5 -konsoleiden ohella varkaiden mukaan on päätynyt liikkuvista kuorma-autoista muun muassa Applen uusia tietokonemalleja, älypuhelimia, kosmetiikkaa ja tupakkaa.