5 vinkkiä intiimiyden lisäämiseksi parisuhteeseen

Lifestyle · Terhi Piiroinen

Kaalimato.comin seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen on listannut viisi vinkkiä, joiden avulla ihmiset voivat parantaa makuuhuone-elämäänsä vuonna 2021. Hänen mukaansa kaikki lähtee liikkeelle siitä, että ottaa kumppaninsa huomioon ja ymmärtää, että seksuaalisuus on olennainen osa romanttista parisuhdetta.

Seksuaaliterapeutin lupausvinkit pariskunnille:

Lupaus 1: Pyrimme aktiivisesti huomaamaan ja huomioimaan vähintään yhden positiivisen asian päivässä toisistamme, ja kerromme sen toiselle sanallisesti tai kirjallisesti. Positiivinen asia voi olla esimerkiksi kumppanin persoonaan, ulkonäköön tai tekemiseen liittyvä asia. Pienikin hyvä juttu tai positiivinen asia riittää.

Lupaus 2: Pidämme seksuaalisuudesta huolehtimista tärkeänä. Tämä voi tarkoittaa monenlaisia asioita: esimerkiksi avoimempaa keskustelua seksistä, meditaatiota, itsetutkiskelua ja oman kehon kuuntelemista, seksiin liittyvien haasteiden ratkaisemista terapeutin kanssa, opettelemista olla puhumatta ikävästi omasta tai kenenkään muunkaan kehosta tai mitä tahansa muuta, joka edistää seksuaalista hyvinvointianne jollain tapaa.

Lupaus 3: Vietän kumppanini kanssa säännöllisesti intiimiä aikaa ilman seksiä. Vaihtakaa esimerkiksi työpäivän kuulumisia alasti sängyssä makoillen.

Lupaus 4: Pidämme makuuhuoneemme viihtyisänä. Säännöllinen perusteellinen siivous, tuuletus, puhtaat lakanat, pedattu sänky ja tunnelmallinen sisustus paitsi voivat auttaa nukkumaan paremmin, voivat saada myös viettämään enemmän aikaa makuuhuoneen puolella.

Lupaus 5: Teemme pienestä vähän isompaa. Kiinnittäkää huomiota arjen pieniin tekoihin ja hellyydenosoituksiin, ja panostakaa niihin aavistuksen verran enemmän. Seuratkaa, miten se vaikuttaa suhteenne laatuun. Jos esimerkiksi ehdit nähdä kumppaniasi vain lyhyesti, anna hänelle hieman pidempi hellä suudelma pikaisen suukon sijaan.