Facebook ja Instagram pidensivät Trumpin bannia – jopa pysyväksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump yllytti aiemmin tällä viikolla mellakoitsijat hyökkäämään maansa hallinnon ytimeen, Washingtonin Capitol Hillillä sijaitsevaan kongressiin. Mellakassa kuoli useita ihmisiä ja loukkaantui kymmeniä. Twitter sulki presidentin käyttäjätilin jo samana iltana muiden somepalvelujen seuratessa pian perässä.

Nyt Facebookin perustaja Mark Zuckerberg on ilmoittanut Facebookin ja sen omistaman Instagramin pidentävän Trumpin käyttäjätilien jäädyttämistä ainakin kahden viikon ajaksi tai jopa pysyvästi. Kahden viikon kuluttua Trumpin valtakausi päättyy virallisesti, vaikka jo tämän viikon mellakoiden jälkeen hänestä on tullut käytännössä rampa presidentti.

Tilanne on äärimmäisen harvinainen, sillä tällä hetkellä Yhdysvaltojen presidentiltä ei oteta vastaa käskyjä. Samaan aikaan on vireillä useita suunnitelmia hänen saattamiseksi syytteeseen. Presidentti on koko kautensa ajan käyttänyt sosiaalista mediaa kannattajiensa lietsomiseen. Twitter päätti bannin presidentin poistettua viestejään.

– Presidentti päätti kritisoinnin sijaan tukea kannattajiensa toimintaa sosiaalisen median välityksellä. Uskomme, että presidentin sosiaalisen median käytön mahdollistamisella on suuria riskejä, Zuckerberg kirjoitti.