IL: Pave Maijanen on kuollut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisten rakastama muusikko Pekka Juhani ”Pave” Maijanen on kuollut 70-vuotiaana. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti. Syyskuussa Maijanen kertoi sairastavansa parantumatonta ALS-tautia. 3. syyskuuta 70 vuotta täyttänyt Pave Maijasen kertoi asiasta Ilta-Sanomien syntymäpäivähaastattelussa. Tähden mukaan ALS diagnosoitiin hänellä vuonna 2018. Nyt Maijanen on menehtynyt.

ALS rappeuttaa liikehermosoluja, jotka ohjailevat lihasten toimintaa. Syyskuussa Maijanen kertoi haastattelussa sairauden nakertaneen häntä syksystä 2018 saakka ja kuvaili oloaan huteraksi. Muusikki kertoi tuolloin lopettaneensa soittamisen käsien toimintakyvyn heikkenemisen myötä, eikä laulukaan onnistunut enää entiseen malliin. Maijasen mukaan hän kuitenkin tunsi katkeruuden sijana kiitollisuutta kaikesta näkemästään ja kokemastaan.

Pave Maijanen on tullut tunnetuksi niin soolourastaan kuin Mestarit-, Royals ja Pepe & Paradise -yhtyeiden riveissä sekä Dingon ja Hurriganesin levyillä soittamisesta. Muusikko on myös tuottanut esimerkiksi Wigwamin ja Hurriganesin levyjä. Vuonna 2015 Maijanen oli mukana Vain elämää -sarjan neljännellä tuotantokaudella. Mies on nyt poissa, mutta hänen lukemattomat hittinsä jäävät elämään.