Kuusi vuotta sitten kadonnut GoPro-kamera löydettiin merestä – muistikortti toimi edelleen

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Mereen päätyneiden elektronisten laitteiden voisi kuvitella olevan menetettyjä tapauksia, mutta aina näin ei käy. Taannoin Hawaijin rannikon tuntumasta löydettiin kuusi vuotta sitten kadonnut kamera.

Ocean Defenders Alliance -järjestön vapaaehtoistyöntekijä Rose Zhang oli keräämässä roskia merestä Oahu-saaren tuntumassa, kun hän löysi vedenpitävässä kuoressaan olleen GoPro-kameran. Zhangin yllätykseksi laitteen muistikortti toimi edelleen. Hän latasi sen viimeisen videon Facebookiin, tavoitteenaan etsiä GoPron omistaja.

Kameran oli hukannut Nainoa Kamai hypätessään mereen Spitting Caves -rantakalliolta. GoPron äidiltään vain muutamaa päivää ennen sen katoamista saanut Kamai oli niin ikään yllättynyt laitteen löytymisestä. Hän kertoo aikovansa hankkia kameraan uuden akun kokeillakseen, toimiiko GoPro edelleen oltuaan meren pohjassa kuuden vuoden ajan.