Nerokasta! Moottoripyöräilijän turvatyynyfarkut suojaavat onnettomuudessa

Autot Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Monet autot on varustettu onnettomuuden yhteydessä täyttyvillä turvatyynyillä, mutta moottoripyörien varustaminen turvatyynyillä on haastavampaa. Nyt eräs keksijä on kehitellyt motoristeille yhdistetyt farkut ja onnettomuukssisa suojaa antavan  turvavälineen.

Moses Shahrivarin luomat farkut toimivat moottoripyöräonnettomuuksissa turvatyynyinä. Mikäli kuljettaja nousee ilmaan satulalta onnettomuudessa, irtoaa farkkujen ja pyörän väliin kiinnitetty kappale täyttäen farkuissa olevat tyynyt ilmalla. Tämä pehmentää iskua motoristin osuessa maahan.

Moses Shahrivar on aikaisemmin luonut samaan tapaan toimivat turvatyynyliivit yhteistyössä Harley-Davidsonin Ruotsin osaston kanssa. Shahrivar on hakenut parhaillaan prototyypin asteella oleville turvatyynyfarkuille EU:n terveys- ja turvallisuusstandardien sertifikaattia, uutisoi CNN.