Suomalaisesta kauhuelokuvasta povataan jättimenestystä – tässä Pahanhautojan traileri

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomalainen Pahanhautoja on psykologinen kauhudraama, jonka on ohjannut Hanna Bergholm ja käsikirjoittanut Ilja Rautsi. Pahanhautoja saa ensi-iltansa tänä vuonna. Nyt elokuvan traileri on julkaistu.

Elokuva kertoo, kuinka nuori Tinja-tyttö yrittää toteuttaa vaativan äitinsä unelman menestymällä telinevoimistelussa. Tinjan äiti esittelee koko maailmalle lahjakasta tytärtään ja idyllisen onnellista perhe-elämäänsä suositussa videoblogissaan.

– Olen halunnut suunnata Pahanhautojan paitsi genre-elokuvien ystäville, myös kaikille aikuisille, jotka yleensä pelkäävät kauhuelokuvia, mutta jotka haluavat katsoa vahvoja tarinoita naisten ja tyttöjen tunteista. Halusin luoda elokuvaan omanlaisensa maailman, joka voisi sijaita missä maassa tahansa. Tässä elokuvassa jännitys ei tapahdukaan pimeydessä, vaan valoisissa pastellin sävyisissä huoneissa, Bergholm sanoo.

Eräänä yönä Tinja löytää oudon linnunmunan. Hän kätkee munan huoneeseensa ja hautoo sitä salassa peittonsa alla, kunnes munasta kuoriutuu jotain, joka järkyttää heitä kaikkia. Pääosissa nähdään Siiri Solalinna, Sophia Heikkilä, Jani Volanen ja Reino Nordin. Elokuvan tuottaa Silva Mysterium ja sen levittää Nordisk Film. Mittavan budjetin elokuva on myyty jo useisiin maihin.