Kuopion koronarokotehuijaus ei ollutkaan huijaus – kyseessä kotisairaanhoidon palvelu

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Alkuviikosta uutisoitiin Kuopiossa tapahtuneesta koronarokotehuijauksesta. Itä-Suomen poliisilaitos on nyt tutkinut tapauksen ja todennut, että kyseessä ei ole ollut huijaus.

– Kuopiossa asuva ikäihminen oli saanut puhelinsoiton ja hänelle oli tarjottu koronarokotetta. Soittaja oli kertonut rokotteen hinnaksi 12 euroa. Sittemmin on selvinnyt, että asian taustalla on kotisairaanhoito, eikä asiaan liity minkäänlaista huijausta vaan kyse on koronarokotetta haluavien ennakkokartoituksesta, Kuopion poliisilaitokselta kerrotaan.

Kotisairaanhoito tekee Pohjois-Savon alueella tätä ennakkokartoitusta iäkkäämmille henkilöille aina 12. helmikuuta asti, eli puheluita on odotettavissa lisää. Puhelussa kartoitetaan niitä henkilöitä, jotka haluavat koronarokotteen kotisairaanhoidon kotikäynnillä. Mikäli asiakas haluaa rokotteen kotikäynnin yhteydessä, niin siitä peritään tuo 12 euron käyntimaksu. Itse rokote on saajalleen ilmainen.