Sankarikissa kuoli suojellessaan lapsia myrkkykäärmeeltä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australian Queenslandissa elänyt kotikissa on julistettu nelijalkaiseksi sankariksi. Lemmikkieläin kuoli puolustettuaan pieniä lapsia myrkylliseltä käärmeeltä.

Arthur-kissa oli viettämässä aikaa kahden kotinsa takapihalla leikkineen lapsen kanssa, kun paikalle luikerteli idänruskokäärme. Kissa huomasi lapsia lähestyvän matelijan ja kävi sen kimppuun. Arthur onnistui tappamaan erittäin myrkylliseksi kuvaillun käärmeen, mutta oli joutunut perheen huomaamatta purruksi taistelun aikana.

Taistelun jäljiltä hetkeksi tajuntansa menettänyt mutta pian uudelleen vironnut kissa menehtyi seuraavana aamuna. Perhe toimitti Arthurin eläinlääkärille, mutta siinä vaiheessa mitään ei ollut enää tehtävissä. Independent-lehden mukaan omistajat muistavat Arthurin leikkisänä ja toisinaan hankaluuksiinkin joutuneena kissana, ja ovat kiitollisia sen pelastettua heidän lasten henget.