Murhaaja väitti nukkuneensa surmatyön aikaan – aktiivisuussovellus paljasti valehtelun

Ohhoh! · Tim Isokivi

Internet-malli Kat West kuoli epäilyttävissä olosuhteissa Yhdysvaltojen Alabamassa sijaitseva kotinsa ulkopuolella vuonna 2018. Nyt naisen rikospaikkatutkijaksi kouluttautunut aviomies, Jeff West, on tuomittu teosta 16 vuoden vankeusrangaistukseen. Rikos selvisi muun muassa miehen älypuhelimen aktiivisuussovelluksen ansiosta.

Kat West löydettiin makaamasta verilammikossa pelkkiin urheilurintaliiveihin pukeutuneena, absintipullo ja puhelin vierellään. Jeff Westin epäiltiin murhanneen vaimonsa lyömällä häntä pullolla päähän. Miehen puolustusasianajajien mukaan nainen olisi puolestaan kuollut kaaduttuaan humalassa.

AL.com-uutissivuston mukaan Jeff väitti olleensa nukkumassa vaimon kuolinhetkellä, mutta miehen älypuhelimen aktiivisuussovellus paljasti hänen liikkuneen tapahtuma-aikoihin 18 askeleen verran. Kuolinsyyntutkijan mukaan Katin kuoleman aiheuttanut päävamma ei olisi puolestaan voinut aiheutua kaatumisesta. Sen sijaan sen oli aiheuttanut kulmikas esine, joka ei ollut terävä.

Syyttäjien mukaan Jeff ja Kat olivat tapahtumailtana riidelleet vaimon paljastavista internet-kuvista. Jeff oli heittänyt vaimonsa puhelimen ikkunasta ja lyönyt häntä pullolla päähän naisen noutaessa sitä ulkoa. Paikallisella kampuksella poliisina työskennelleen miehen uskotaan yrittäneen lavastaa murhapaikan näyttämään siltä, kuin Kat olisi kuollut onnettomuuden seurauksena.