Tiukat rajoitukset Helsingin julkiseen liikenteeseen – vain puolet matkustajamääristä

Matkailu · Terhi Piiroinen

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ilmoitti äsken Turun seudun matkustusrajoituksista raide- ja linja-autoliikenteessä. Nyt rajoitukset ulottuvat myös pääkaupunkiseudun koko julkiseen liikenteeseen, jossa matkustajamäärät rajataan puoleen aiemmasta.

– Traficom rajoittaa 27.3.–25.4.2021 Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella tie- ja raideliikenteessä sekä kotimaan meriliikenteessä liikennevälineiden suurinta sallittua matkustajamäärää puoleen koronaepidemian leviämisen estämiseksi, virasto tiedottaa.

Rajoitus ei koske lentoliikennettä eikä kansainvälistä meriliikennettä. Tie- ja raideliikenteessä rajoitus ei koske yöjunien makuuhyttejä eikä muita vastaavia järjestelyjä, joissa liikenneväline tai sen osa on vain samaan talouteen kuuluvien henkilöiden käytössä, koska sitä ei pidetä tartuntojen leviämisen estämiseksi välttämättömänä.