Ensi viikolla nautitaan kesäisestä lämmöstä: ”Kevät menee ohi pikakelauksena”

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tällä viikolla Suomessa on epävakaista säätä räntäsateineen. Kuukausiennusteiden mukaan kevään merkit etenevät nopeasti lämpimään kesäsäähän ja kuukauden uskotaan olevan tavaomaista lämpimämpi.

Forecan meteorologi Markus Mäntykannas on tutkinut sääkarttoja ja kertoo, että huhtikuun kuukausiennusteen loppupäässä näkyy selkeä käänne lämpimämpään. Hän arvelee varovaisesti, että kesäinen sää saapuu Eurooppaan tänä vuonna varhain.

– Jos pidennetyn kuukausiennusteen sanoma ottaa toteutuakseen, kevät voi tänä vuonna lipua ohi ”pikakelauksena”. Tyypillisesti kevät onkin vuodenajoista lyhyin, mutta jos kesä saapuu tänä vuonna varhain, voi kevät tuntua kuin elokuvalta, jota katsoisi pikakelauksella, Mäntykangas pohtii.