Video: Sotilaan laskuvarjohyppy nolosti pieleen – roikkui helikopterista

Ohhoh! · Tim Isokivi

Viraalina levinneellä venäläisvideolla todistetaan hurjaa ja hengenvaarallista tilannetta, johon paikallinen sotilas joutui. Hän jäi roikkumaan helikopterista yläilmoissa pieleen menneen laskuvarjohypyn seurauksena.

Välikohtaus tapahtui Taka-Baikalin aluepiirillä sijaitsevassa Kashtakissa 16. maaliskuuta. Sotilaan laskuvarjo oli takertunut Venäjän ilmavoimien Mil Mi-8 -helikopterin peräosaan hänen hypättyään lähes kahden kilometrin korkeudessa. Tilanne ikuistui videoksi sitä maasta seuranneiden toimesta.

Helikopteri onnistuttiin laskemaan ehjin nahoin veret seisauttavasta tilanteesta selvinneen hyppääjän turvallisesti maahan. Onnettomuuden syyt ovat toistaiseksi epäselvät. Näkyä kuvaavan videon sosiaalisessa mediassa jakanut mies kertoi The Drive -lehden mukaan pelänneensä sotilan paleltuvan ilmassa, sillä pakkasta oli tapahtumahetkellä -20 astetta.