Näin selätät ikäkriisin – 5 ajatusta helpottavat oloa

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monia ihmisiä vaivaa ikäkriisi. Kriisi johtuu yleensä siitä, että huomaa, että nuoruutta ei saa takaisin. Kriisi voi johtua myös siitä, että oma kuolevaisuus tulee todellisemmaksi tai että läheiset ihmiset ja koko yhteiskunta saattavat odottaa ihmisiltä tietynlaisia saavutuksia eri ikään tullessa.

Vanhenemisen aiheuttama ahdistuneisuus voi johtua monista eri asioista, mutta periaatteessa niistä jokainen on turha. Vanhenemista ei kannata pelätä eikä sen ajattelemiselle kannata uhrata liikaa aikaa, koska vanheneminen tulee tapahtumaan kaikesta huolimatta. Ainut asia, johon ihminen voi vaikuttaa on se, miten oman aikansa käyttää.

Elämäntehtävää etsimässä -kirjan kirjoittanut Riikka Pajunen on kertonut Hidasta elämää -sivuston artikkelissaan viisi ajatusta, jotka voivat helpottaa oloa ikäkriisin keskellä ja auttaa pääsemään siitä yli.

1. Valitse itsellesi oikein

Nyt on hyvä hetki alkaa pohtimaan omia valintoja ja alkaa elämään täysin omannäköistä elämää.

2. Älä itse vanhenna itseäsi sanoillasi

Älä mieti termejä omalle iällesi tai ajattele väsyessäsi, että vanha ei enää jaksa. Puhu itsestäsi positiiviseen sävyyn itsellesi ja kannusta.

3. Elämä paranee vuosi vuodelta

Olet parhaassa iässä ja elämä vain paranee entisestään. Jokaisessa iässä on mahdollisuus uudistua ja valita uudelleen.

4. Ole kiitollinen

Ole kiitollinen asioista, jotka ovat hyvin ja joita olet saavuttanut. Mitä sellaista olet saanut josta aiemmin vain haaveilit?

5. Arvosta itseäsi

Katso itseäsi peilistä hyväksyvin ja arvostavin silmin. Olet kulkenut itsesi kanssa pitkän matkan ja pitkä matka on vielä kuljettavana.