Salama tappoi 11 selfietä kuvannutta turistia

Ohhoh! · Tim Isokivi

Intian Jaipur tunnetaan muun muassa lukuisista historiallisista rakennuksistaan, jotka houkuttelevat paikalle vuosittain runsaasti turisteja. Nyt kaupungissa sijaitsevassa historiallisessa Amerin linnoituksessa on kuollut 11 ihmistä salamaniskuun.

Uhrien kerrotaan BBC:n mukaan olleen tapahtumahetkellä ottamassa selfiekuvia sateessa linnoituksen vartiotorinissa. Yhteensä 1100-luvulla rakennetun linnoituksen tornissa ja muureilla oli tapahtumahetkellä 27 ihmistä. Osan heistä kerrotaan hypänneen alas muurilta säikähdettyään salamaa.

Paikallisen poliisipäällikön mukaan torni lukeutuu Amerin linnoituksen suosittuihin kohteisiin, ja useat uhreista olivat vasta nuoria. Rajasthanin osavaltion pääminsteri Ashok Ghlot on kertonut, että uhrien perheille tullaan maksamaan 500 000 rupian eli noin 5 600 euron arvoiset korvaukset. Ukkosmyrskyt voivat koitua Intiassa erittäin tuhoisiksi, sillä salamaniskuihin on vuodesta 2004 saakka kuollut maassa vuosittain keskimäärin jopa 2 000 ihmistä.