Mönkijävarkauksia Rovaniemellä – saaliilla tehdään uusia rikoksia

Ohhoh! Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Rovaniemen alueella on kesän aikana tapahtunut mönkijöihin liittyen rikosten sarja, jonka pelätään jatkuvan. Poliisin mukaan mönkijävarkaudet ovat jopa nousseet Rovaniemellä pieneksi ilmiöksi, ja varastettuja ajoneuvoja puolestaan käytetään uusien rikosten suorittamiseen.

Mönkijöitä on varastettu niin pihamailta, lukitusta varastoista kuin parkkihalleistakin. Monissa tapauksissa tekijöiden mukaan on päätynyt myös muuta omaisuutta. Lisäksi varastettuja mönkijöitä on käytetty muissa rikoksissa, sillä niillä on esimerkiksi varastettu peräkärryjä lasteineen.

Poliisi kertoo jäljittäneensä varastettua omaisuutta, minkä myötä mönkijöitä on onnistuttu palauttamaan omistajilleen. Myös useita henkilöitä on pidätetty tapauksiin liittyen. Mönkijöiden omistajia on kehotettu huolehtimaan ajoneuvojen turvallisesta säilytyksestä.