Punkstoo-sometili paljastaa ahdistelutapauksia Suomen musiikkipiireissä – johtanut jo perutuksiin festivaaleilla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Instagramiin ilmestynyt Punkstoo-tili on kohahduttanut suomen musiikkipiireissä viikonlopun aikana. Tilillä on jaettu anonyymeinä pysyttelevien henkilöiden paljastuksia Suomen musiikkipiireissä, etenkin punk-piireissä kokemastaan ahdistelusta, väkivallasta ja syrjinnästä.

Syytösten kohteena olevien nimet on Punkstoo-tilillä sensuroitu, ja lisäksi viesteihin on liitetty sisältövaroitukset. Tili on kerännyt viikonlopun aikana tuhansia seuraaja. Tilillä julkaistujen viestien myötä noussut kohu on jo johtanut muutoksiin lukuisten festivaalien, muun muassa Ehdottomasti maanlaista, Turun indie-iltamat ja LPRHC Fest -tapahtumien esiintyjissä.

Suositun Pää Kii -yhtyeen Facebook-sivulla on sittemmin julkaistu tiedote Punkstoo-tilin julkaisuihin liittyen. Kirjoituksessa yhtyeen laulaja Teemu Bergman kertoo pahoittelevansa loukkaamilleen ihmisille huonoa ja välinpitämätöntä käytöstä, mutta kiistää häntä kohtaan esitetyt rikossyytteet ja kertoo hänen asianajansa kommentoivan asioita tästä eteenpäin.