Mitä ihmettä? Räppäri ostamassa oman planeetan

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltalainen räppäri Lil Uzi Vert on tullut tunnetuksi mieltymyksestään timantteja ja kalliita koruja kohtaan, mutta nyt tähti havittelee jo jotain paljon suurempaa. Hän on paljastanut käyvänsä parhaillaan kauppoja kokonaisesta planeetasta.

Uutinen mahdollisista planeettakaupoista levisi muusikko Grimesin twiitattua asiasta. Lil Uzi Vert totesi halunneensa yllättää kaikki, ja kertoi kauppojen olevan edelleen käynnissä. Elon Muskin puolisonakin tunnettu Grimes kertoi Lil Uzi Vertin havitteleman planeetan olevan WASP-127b, Jupiteria suurempi kaasuplaneetta 820 valovuoden päässä Maapallosta.

Jäi kuitenkin jokseenkin epäselväksi, kuinka Lil Uzi Vert on käytännössä ostamassa oman eksoplaneetan. Yalen tähtitieteen professori Gregory Laughlin kertoo Rolling Stone -lehdelle, ettei ainakaan Maapallolla ole toistaiseksi ole olemassa aurinkokunnan ulkopuolisten planeettojen ostamisen mahdollistavia omistusoikeuteen liittyviä viitekehyksiä tai säänneltyjä markkinoita.